Известие

Collapse
No announcement yet.

лампичка, която изобразява скоростна кутия - ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• лампичка, която изобразява скоростна кутия - ?

здравейте на всички
    взех си една alfa romeo 156, 1,9 jtd,
    днес като запалих ми направи впечатление, че на таблото от сраната на показателя за оборотите ми свети една лампичка, която изобразява скоростна кутия. горе вдясно при 6000 оборота дето е и свети в червено.
    някой има ли представа какво означава тя?
    благодаря на всички отзовали се

писането на български е задължително дори в заглавието
    Last edited by търтей; d.m.y г., 14:19.

Все си мислех, че това изобразява двигателче, не скоростна кутия...
    Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
    Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

А да не е лампата, която прилича на дюза ? При мен тя е там.
      Alfa Romeo 156 1.9 JTD '99

Comment

Дано не говоря глупости, но доколкото знам, от едно време нататък 'дюзата' е заменена с 'двигателче' като символ за повреда в системата за управление на двигателя.
        Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Първоначално публикувано от luciferxxl Покажи съобщение
          здравейте на всички
          взех си една alfa romeo 156, 1,9 jtd,
          днес като запалих ми направи впечатление, че на таблото от сраната на показателя за оборотите ми свети една лампичка, която изобразява скоростна кутия. горе вдясно при 6000 оборота дето е и свети в червено.
          някой има ли представа какво означава тя?
          благодаря на всички отзовали се

писането на български е задължително дори в заглавието
          Първо, честито за новата придобивка и добре дошъл!
          А пък за червената лампичка - чакай да извадя кристалната топка.

Дааа - требе на диагностик да ходиш - това ми казаха звездите.

Успех

Comment

Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
            Дано не говоря глупости, но доколкото знам, от едно време нататък 'дюзата' е заменена с 'двигателче' като символ за повреда в системата за управление на двигателя.
            Пак научих нещо ново .
            Alfa Romeo 156 1.9 JTD '99

Comment

хахах, абе май вярно изобразява двигател )), а не скоростна кутия и знам че трябва на диагностика да се ходи, просто исках да съм подготвен
              мерси все пак на всички

Comment

и очаквай скоро проблем със съединителя, докато слушаш философии на тема коя лампа ти свети как изглежда и какво казва котарака хохо.
                Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
                sprint tropheo
                155/1.8
                156/2.0 Selespeed

Comment

Е ще трябва, няма начин. Иначе символа е въведен заедно с въвеждането на OBD- диагностичен конектор в колите. Така поне прочетох.

А между другото наистина не знам как selespeed си показва, ако има проблем.
                  Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Е ще трябва, няма начин. Иначе символа е въведен заедно с въвеждането на OBD- диагностичен конектор в колите. Така поне прочетох.

А между другото наистина не знам как selespeed си показва, ако има проблем.
                    за кое питаш как си показва. тя направо си говори светва същата тази лампа на таблото. на диагностиката се тества електронния блок и той казва. при тестването обаче трябва да въведеш че колата е селеспийд за да ти даде да тестваш.

дюзата също си стои като индикация
                    Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
                    sprint tropheo
                    155/1.8
                    156/2.0 Selespeed

Comment

Значи остава човека да каже има ли селеспийд неговата кола или не.
                      Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Значи остава човека да каже има ли селеспийд неговата кола или не.
                        чети бе колега- 1,9 е колата. какъв селеспийд. колегата най вероятно има проблем със съединителя или някоя кофти връзка в ел инсталацията))
                        sprint tropheo
                        155/1.8
                        156/2.0 Selespeed

Comment

Щом не е селеспийд, тогава няма логика това да е символ за скоростна кутия, това исках да кажа.
                          Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Ами не е selespeed защото selespeed е само 2.0 TS БЕНЗИН. Друг selespeed няма.
                            И не е скоростна кутия май а е двигателче според мен, но всеки може да интерпретира вида на символчето по различен начин.
                            Last edited by juro1; d.m.y г., 22:35.

Comment

Ясно, въпроса беше да упътим човека къде му е проблема. Аз също мисля, че е двигателче.
                              Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Working...
                              X